Zo aan het einde van het jaar is het interessant om terug te kijken naar het afgelopen jaar.

Welke keuzes heb je gemaakt, wat zou je anders willen en wat vond je belangrijk?

Mijn vorige blogs stonden in het teken van Scrooge, uit ‘A Christmas Carol’.

Ik denk dat ik deze film wel 100 keer heb gezien.

Als je mijn berichten hebt gevolgd, dan weet je wat er nu aan zit te komen.

Jazeker. De Geest van de Toekomst.

De Geest van de Toekomst toont Scrooge een somber beeld van de toekomst waarin Tiny Tim het niet overleeft vanwege de armoedige omstandigheden van de familie en het gebrek aan medische zorg. Scrooge realiseert zich de leegte van een leven zonder liefde, vriendschap en menselijke verbinding.

Hij ziet in dat het nooit te laat is om te veranderen. Scrooge smeekt de geest om een kans om zijn leven te beteren. Hij begrijpt dat hij de kracht heeft om zijn eigen toekomst te veranderen door genereuzer, meelevender en liefdevoller te worden.

Scrooge voelt de golf van hernieuwde energie en hoop die door hem heen stroomt, wetende dat de tijd om te veranderen nu is aangebroken.

Meditatie

Ga rustig zitten en adem diep in en uit. Sluit je ogen en visualiseer een deur naar een nieuwe fase van je leven. Voel de opwinding en hoop. Met elke inademing open je de deur naar verandering. Adem krachtig in en langzaam uit en stap vol vertrouwen door de deur en voel je gedragen.

Vraag jezelf af: “Welke kleine stappen kan ik vandaag nemen voor een positieve verandering in mijn leven?”.

Actie: Maak een lijst van mogelijke toekomstige scenario’s op basis van je huidige keuzes. Identificeer welke je zou willen vermijden en welke je zou willen nastreven.

Reflectie: Overweeg hoe het visualiseren van een mogelijke toekomst je huidige beslissingen beïnvloedt en welke aanpassingen je kunt maken.

Hartelijke groet,

Frank Bruining