Ik weet het, financiële problemen zijn niet alleen maar een beetje lastig. Ze kunnen je leven behoorlijk op z’n kop zetten.

Geloof me, ik was niet beter dan de gemiddelde Amerikaan. Die dichten het ene openstaande creditcard krediet met het andere. En dat tegen een rentepercentage van gemiddeld 19%. Die doen er gewoon 20 jaar over om alles af te lossen.

Mijn gedachte toen?

“Ach, het komt wel goed.”

Beetje korte termijn denken met lange termijn opportunisme (ik noem het liever valse hoop).

Tot ik geweigerd werd voor een hypotheek.
Ondanks een goed inkomen.
Geloof me, dat was wel even zweten.

Gelukkig is het goed gekomen.

Niet alleen m’n relatie met geld veranderde…
Laat ik zeggen, dat ik er veel van geleerd heb.

Wist je dat 1 op de 7 conflicten in een relatie gaat over gedoe met geld?

Uit een onderzoek van Rabobank blijkt dat 28% van de Nederlanders zich vaak zorgen maakt over geld, maar 39% bespreekt deze zorgen zelden of nooit.

Zo praat 13% van degenen die spaargeld moeten gebruiken of schulden maken niet met hun partner bij financiële problemen of twijfels over geldzaken.

Deze terughoudendheid kan deels worden toegeschreven aan schaamte over de financiële situatie, wat het moeilijker maakt om hulp te zoeken en oplossingen te vinden.

Een onderzoek van Deloitte laat zien dat bijna de helft van de Nederlandse huishoudens moeite heeft om op een comfortabele manier aan hun financiële verplichtingen te voldoen en financiële zekerheid op te bouwen.

Het onderzoek benadrukt ook dat veel Nederlanders, zelfs degenen die financieel gezond lijken, zich laten leiden door kortetermijndenken, wat het risico op financiële problemen vergroot.

Deze cijfers zijn echt even slikken. Maar ze laten vooral zien hoe belangrijk het is om je relatie met geld aan te pakken. Je kunt het veranderen, dat beloof ik je.

Maar je moet het wel willen, anders heeft het geen zin.

Ik wil je in ieder geval mijn online programma ‘Verzilver je Verlangen’ aanbieden met een behoorlijke korting.

Zou ik eigenlijk niet moeten doen, maar ik heb een belangrijke reden.

Naast het normale programma, waarin ik je meeneem om je mindset en je relatie met geld te bekijken en waar nodig te veranderen, krijg je nog iets.

Toegang tot mijn AI Money Mindset Mentor. Dat is een artificial intelligence model, dat speciaal door mij is getraind. Dit is echt uniek.

Het helpt je bij het opsporen en transformeren van belemmerende overtuigingen in je relatie met geld. Maar er zit een indrukwekkende rekenmodule in, die voor jou verschillende strategieën berekent om te sparen, of op de meest voordelige manier je schuld af te lossen.

Meld je vandaag nog aan en ervaar het effect als je nog vrijer kunt zijn met geld: https://frankbruining.com/zilver/

Met vriendelijke groet,

Frank Bruining