“Al mijn hele leven heb ik het ongebruikelijke talent dat ik de dingen heel duidelijk voor me kan zien. Als ik het kan zien, dan moet het haalbaar zijn.

Het idee was om je lichaam te vormen naar jouw wil. Maar op dezelfde manier kun je ook je geest vormen, om de dingen te doen die anderen onmogelijk noemen.

Als jongen droomde Arnold Schwarzenegger ervan om bodybuilder te worden, naar Amerika te gaan en de hoofdrol te spelen in bioscoopfilms.

De documentaire ‘Arnold’ op Netflix laat zien welke stappen hij heeft gezet om deze dromen te realiseren.

Arnold heeft altijd het gevoel gehad dat hij niet thuis hoorde op de plek waar hij woonde en dat er iets veel groters voor hem was weggelegd.

Wat ik leerde van Arnold Schwarzenegger:

Vertrouw op je eigen dromen
Neem kleine stapjes om ervaring op te doen en steeds meer vertrouwen te krijgen in je eigen dromen.

Laat je niet afleiden door anderen
Luister niet naar de mensen die zeggen dat je het niet kan. Het laatste motiveerde Arnold alleen maar meer. Is dat bij jou ook zo?

Kies een rolmodel
Kijk goed naar een voorbeeldfiguur, een mentor, iemand waar je naar opkijkt. In ieder geval iemand die de stappen heeft gezet om daar te komen waar jij wilt komen.

Neem actie
Doe het werk dat nodig is om je doel te bereiken. Alles stond in het teken van trainen bij Schwarzenegger.

Omring je met de gelijkgestemden
Als jonge knul werd hij opgenomen in een groep met professionele bodybuilders, gewichtheffers en worstelaars. Gespierde mensen. Arnold leerde de waarde van kameraadschap en motivatie.

Er is veel meer te leren van Arnold. Kijk naar de gelijknamige documentaire en laat je verrassen.

Nog een uitspraak van hem:

“Dan was het doodstil en kon ik nadenken en me concentreren en voor me zien hoe ik bodybuildingkampioen zou worden. Hoe ik naar Amerika zou verhuizen. En filmster zou worden. En miljoenen verdienen.”

Het is enorm belangrijk om tijd voor jezelf te nemen. Om voor je te zien wat jij kunt worden of wat jij wil bereiken.

Doe het nu!

Met een hartelijke groet,

Frank Bruining