Afgelopen week zat ik in de metro achter iemand die driftig op z’n telefoon zat te koekeloeren.
Ik kon het niet laten om over z’n schouder mee te kijken.

Er kwamen allemaal filmpjes voorbij met mensen die veel aandacht vroegen.

Mensen die workouts deden.
Mensen die dansten.
Mensen die snel rijk waren geworden.

Opeens hoorde ik hem lachen.

Hij keek een filmpje van nog geen 8 seconden over een duif die uitstapte op station Duivendrecht.

Ieder filmpje ervoor of erna werd ongeveer een halve seconde, als het al zoveel was, bekeken.

Toen wij na een kwartier opstonden om de metro te verlaten, zagen we hoe zijn duim behendig alle filmpjes naar de bovenkant van zijn telefoon swaaipte.

Ik vraag me af hoeveel informatie ons brein moet verwerken en waar dat allemaal blijft.
Het is niet gek dat onderzoek uitwijst dat onze aandachtsspanne in de laatste 15 jaar is afgenomen van 12 tot 8 seconden. Het schijnt dat een goudvis een aandachtsspanne heeft van 9 seconden.

Het schijnt dat als je 20 minuten op TikTok zit, je direct een duidelijke daling van je aandachtsspanne ervaart.

Nou zit jij niet op TikTok misschien. Maar de hoeveelheid afleiding is op dit moment overweldigend door het aanbod aan informatie en het gebrek aan tijd om die info ook te consumeren.

Je hebt geen onderzoek nodig om zelf te merken hoe lastig het is om aandacht en focus te houden. Het hebben van geen of te weinig focus zorgt voor onnodige stress.

Daarom is het zo belangrijk om te mediteren. Maar dan wel met de juiste vorm van meditatie. Want niet alle meditaties zijn daar geschikt voor.

Als je een meditatie doet waarbij je je lichaam moet scannen of in stilte moet zitten kun je je voorstellen dat je snel afgeleid wordt. Dat geeft ook weer de nodige frustratie.

Ik heb een vijftal korte meditaties voor je die jou precies laten ervaren hoe je met afleiding omgaat en je daardoor meer focus houdt.

Tijdens het mediteren krijg je een korte uitleg hoe je dat doet en hoe je je gedachten op afstand houdt.

Je kunt dit Meditatie Pakket bestellen voor slechts € 17,- in plaats van € 59,95 tijdens de April Stress Awareness Maand.

Het zijn meditaties die je denk ik nog nooit eerder hebt gedaan. Een van de meditaties is een zogenaamde intervalmeditatie. Echt een hele toffe manier om je focus te trainen!

Ik ben iedere keer weer enorm onder de indruk van het effect van zo’n intervalmeditatie. Als je die een paar keer hebt gedaan, zul je zien hoe geconcentreerd en je met aandacht bij iets kunt blijven.

Maar ook de andere 4 zijn stuk voor stuk meditaties die je op een unieke manier helpen je focus te houden. Met dus vooral het effect ná je meditatie.

Het is een set van 5 meditaties en ze duren ongeveer 20 minuten.

Uiteraard krijg je van mij de niet goed geld terug garantie.

Bestel ze nu direct: https://checkout.frankbruining.com/checkout/noting-meditatie-pakket

Ik wil je nog wel waarschuwen voor de meditaties in het Noting Pakket. Uiteraard geven ze rust en ontspanning, maar ze zijn vooral bedoeld om je aandacht en focus te stimuleren waardoor je minder snel afgeleid wordt.

Dus ik doe er nog wat extra’s bij waarbij ik zeker weet dat je je focus traint én ontspannen raakt.

Als je vandaag het Noting Meditatie Pakket bestelt, krijg je van mij nog 2 hele mooie bonussen:

Bonus 1: Chakra Meditatie Pakket

Met deze 7 instrumentale meditaties van 20 minuten per meditatie focus je afzonderlijk op de verschillende belangrijke energiepunten in je lichaam. Zoals je kruin, voorhoofd, keel, hart, middenrif, buik en stuitje. Deze meditaties hebben geen begeleiding zodat je je met de klanken volledig kan resoneren. Bij iedere meditatie vind je een korte beschrijving met hoe je je het best kunt focussen en waarop. Laat je helemaal meenemen in de warme klanken van de klankschalen.

Bonus 2: Flow Meditatie Pakket

Ook al weet je wat je wilt en kun je steeds beter focussen. Soms zit je vast en wil je in beweging komen, de energie laten stromen. Het Flow Meditatie Pakket bestaat uit 7 instrumentale meditaties, met de keuze voor een 10, 20 of 30 minuten variant. Zo kun je iedere keer kiezen voor een korte of wat langere flow. Allemaal in 1 pakket. Iedere meditatie is gericht op de juiste resonantie om jou in flow te laten voelen. Als je ooit het gevoel hebt dat alles lukt, dan ga je dit gevoel opnieuw beleven met de meditaties in het Flow Meditatie Pakket.

Je houdt voor onbeperkte tijd toegang tot de meditaties en je kunt ze downloaden.

Bestel nu het Noting Meditatie Pakket en krijg deze twee pakketten er als bonus helemaal gratis bij:

https://checkout.frankbruining.com/checkout/noting-meditatie-pakket

Groet,

Frank Bruining